skip to Main Content
10 Stabile Udbytteaktier, Som Er Værd At Investere I

10 stabile udbytteaktier, som er værd at investere i

Der er flere gode grunde til at investere dine penge. Den primære grund er naturligvis, at du får dine penge til at arbejde for dig, når du vælger at investere dem. Det betyder, at din formue vil vokse, uden at du selv arbejder mere.

Når du investerer dine penge, redder du dem også fra inflationen. Hvis du i stedet lader dine penge blive stående på en konto, vil inflationen nemlig være skyld i, at dine penge årligt falder i værdi. Eksempelvis kunne du få meget mere for 5.000 kr. i 1970, end du kan i dag. Hvis ikke inflationen spiser dine penge, kan du også risikere at skulle betale negative renter, hvis din samlede formue er over et vis beløb. Det kan du også undgå, når du investerer dine penge.

Flere forskellige investeringsmuligheder

Når du gerne vil investere dine penge, har du mange forskellige investeringsmuligheder. Blandt andet kan du vælge at investere dine penge i følgende:

Derfor kan det være en fordel at investere i udbytteaktier

Som allerede nævnt kan du vælge at investere dine penge i en udbytteaktie. Det er en aktie, hvor du som ejer vil få et beløb i hånden mindst én gang årligt. Denne type aktie bliver også kaldt for dividendeaktie.

Beløbet vil blive udbetalt på din handelskonto nogle dage efter, at der har været såkaldt udbyttedag. Det vil derfor sige, at du med denne type aktie får både udbyttebetaling samt afkast for en eventuel kursgevinst. Derfor foretrækker mange investorer denne type aktier.

Du er ikke garanteret noget udbytte

Selvom du investerer dine penge i en såkaldt udbytteaktie, betyder det ikke nødvendigvis, at du er garanteret et udbytte samme år. Det er nemlig individuelt, om en virksomhed udbetaler udbytte årligt. Du er altså ikke garanteret noget udbytte, blot fordi at virksomheden udbetalte udbytte sidste år. Eller de foregående 10 år.

Når det er sagt, er det dog oftest tilfældet, at der bliver udbetalt udbytte, når først virksomheden har etableret en præcedens for det. Derfor er det også en god idé at vælge en stabil udbytteaktie, så sandsynligheden for at få udbyttet, er større.

Derfor udbetaler nogle virksomheder udbytte

Det er ikke alle virksomheder, der udbetaler udbytte. Det kræver først og fremmest, at virksomheden klarer sig godt og tjener penge. Ligesådan skal virksomheden også skabe et overskud, så ledelsen har et udbytte at udbetale til aktionærerne.

Mange virksomheder vælger nemlig at reinvestere deres overskud, så de kan skabe fremtidig vækst. Hvis du derfor gerne vil købe udbytteaktier, skal du altså finde en virksomhed, som ikke reinvesterer hele deres overskud. Når en virksomhed fravælger at reinvestere hele overskuddet, skyldes det ofte, at de ikke kan finde et område, som de mener, er værd at investere i.

Denne type virksomhed udbetaler oftest udbytte

Hvis du gerne vil investere dine penge i udbytteaktier, skal du derfor typisk vælge virksomheder, der opfylder følgende krav:

 • Stabile
 • Rentable
 • Ingen stor vækst
 • Har valgt at udbetale udbytte

Det betyder derfor også, at du ofte vil finde udbytteaktier inden for forsikringsbranchen, finansbranchen eller forsyningsvirksomheder.

Ti af de mest stabile udbytteaktier

Når det kommer til udbytteaktier, bør du altid kigge på, hvor meget udbytte virksomheden har udbetalt de sidste mange år. Det giver dig en god fornemmelse for, hvor meget virksomheden også vil udbetale i år og fremadrettet.

Derfor kan du med fordel kigge på følgende ti virksomheder, hvis du overvejer at investere i udbytteaktier:

 1. Coca-Cola
 2. Novo Nordisk
 3. Apple
 4. Danske Bank
 5. Tryg
 6. Jyske Bank
 7. PepsiCo
 8. McDonald’s
 9. ISS
 10. Vestas

Lav altid en grundig research

Uanset hvilken type investering du foretager dig, bør du altid lave en grundig research af virksomheden og dens regnskaber. Det er nemlig vigtigt, at du altid er helt indforstået med, hvad du placerer dine penge i.

Selvom virksomheden måske er et kendt brand, og du godt kender til dens kerneprodukter, bør du som investor stadig lave en grundig og dybdegående research. Der er nemlig forskel på at være forbruger og investor.

Hvornår kan jeg få mit udbytte udbetalt?

Oftest vil et udbytte blive udbetalt årligt, og det vil ske efter, at det er blevet vedtaget på generalforsamlingen.

Nogle virksomheder vælger dog at udbetale udbytte flere gange årligt. I så fald bør du tjekke kvartalsmeddelelserne på virksomhedens hjemmeside. Her vil du kunne læse, hvilke dage virksomheden plejer at udbetale udbytte på.

Hvem kan få udbytte udbetalt?

Hvis du gerne vil have et udbytte udbetalt, kræver det, at du holder aktien på tidspunktet for generalforsamlingen. Det er nemlig under generalforsamlingen, at det bliver besluttet, hvorvidt der bliver udbetalt udbytte. Alternativt skal du eje aktien, inden udbyttet fragår.

Hvis virksomheden udbetaler udbytte flere gange årligt, kan du læse detaljerne på deres egen hjemmeside.

Sådan bliver udbyttet beskattet

I Danmark bliver et udbytte beskattet som en aktieindkomst. Det vil derfor også sige, at udbyttet bliver beskattet med enten 27% eller 42%.

Der er naturligvis en vis forskel på de to procentsatser. Hvorvidt du bliver beskattet med den ene fremfor den anden, vil afhænge af, hvor meget du har tjent på aktier i det pågældende år. Det afhænger også af, om du er berettiget til at bruge din eventuelle ægtefælles fradrag.

Hvis du har mulighed for at bruge din ægtefælles fradrag, har I lov til at tjene det dobbelte på aktier, før I stiger til en højere beskatningsprocent.

Så meget kan du få i udbytte

I princippet er der ikke noget maksimalbeløb for, hvad du kan få udbetalt i udbytte, når du investerer dine penge i udbytteaktier. I realiteten vil udbyttet dog typisk være mellem 1-9%, hvis virksomheden udbetaler udbyttet årligt.

Nogle gange kan udbyttet dog stige til en del mere. Det sker ofte, hvis virksomheden eksempelvis har frasolgt nogle af sine forretningsenheder.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med PremiumBanker.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *