skip to Main Content
Hvad er Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing er en marketingsmetode hvor du, via din hjemmeside, kan tjene penge på at henvise dine besøgende til andre hjemmesider, som f.eks webshops eller forskellige online services. Du bliver betalt et fast beløb eller procentsats for en på forhånd aftalt handling. Det kan var et køb, tilmelding til nyhedsbrev, kundehenvendelse e.lign.

Affiliate Marketing
Hvordan kommer man i gang med Affiliate Marketing?

Der er to måder at komme i gang på:

 • Den nemme, hvor du allerede har en hjemmeside
 • Den lidt mere avancerede, hvor du bygger er hjemmeside op

Affiliate Marketing på en eksisterende hjemmeside

Den nemmeste måde at komme i gang med Affiliate Marketing, er hvis man allerede har en hjemmeside, som har en masse besøgende.

På din hjemmeside kan du indsætte relevante affiliate links på eksisterende blogindlæg, eller gøre det når du skriver nye.

Det kan være at du har en modeblog, hvor du skriver om tøj. Når du så skriver om nogle fede sko du har set på nettet, så ville det jo være nærliggende at linke til disse sko. Køber en af dine besøgende efterfølgende disse sko, så modtager du et mindre beløb for det.

Det samme gør sig gældende med andre brancher. Du kender sikker flere affiliate sider, uden du ved det. Pricerunner og Momondo er 2 af de helt store i Danmark, men du finder dem inden for alle brancher. Stort set alle prissammenligningssider i Danmark, er bygget op omkring affiliate marketing.

Bygge en ny Affiliateside op fra bunden

At bygge en hjemmeside op fra bunden, kun med det formål at tjene penge via affiliate marketing, er lidt mere avanceret. Her kommer der nemlig flere forskellige discipliner i spil: Design af hjemmeside, søgeordsanalyse, søgemaskineoptimering mv.

Jeg vil ikke gå i dybden med de enkelte ting, da denne artikel ville fylde det samme som en store bog. Men jeg vil kort forklare hvad det går ud på.

Emne

Det første du skal gøre, er at finde et emne at skrive om. Det bedste vil være hvis det er et emne som interessere dig. Det gør det nemmere for dig at skrive om, og teksterne bliver som regel altid bedre, hvis man brænder for emnet.

Du skal dog være opmærksom på at det ikke er alle emner som er lige gode. Når du skal vælge et emne, så skal det opfylde 3 krav:

 1.  Der skal være folk som søger på google efter emnet
 2.  Emnet skal henvende sig til folk som er parate til at udføre en handling
 3.  Der skal være et affiliate netværk, som har annoncører indenfor emnet

Lad os tage et eksempel: Madopskrifter er tusindvis som søger efter hver dag, men det er kun for at finde en specifik opskrift. De er ikke interesseret i at købe noget.

Domænenavn og webhotel

Når du har fundet din niche, skal du have fundet et domænenavn og et webhotel til din hjemmeside. Domænet er navnet på din hjemmeside – f.eks hjemmeside.dk

Domænenavnet skal gerne være noget man forbinder med den valgte niche. Så man vælger ikke barberskraber.dk hvis man skriver om heste.

Domæne-endelsen (tld) har også en betydning. Skal din hjemmeside være på dansk og du ikke har planer om at udvide til andre lande, så er et .dk-domæne at foretrække. Men man kan også vælge f.eks .net eller .nu, hvis du ikke kan finde et .dk som passer.

Skal din side være international, så vælger du .com – og skal den være på et specifikt sprog, så vælger du tld for det enkelte land – .se for Sverige, .de for Tyskland osv.

Det næste et webhotellet. Det er der din hjemmeside skal ligge. Her vil jeg anbefale NordicWay, som er billige, stabile og har en god kundeservice. Priser starter ved omkring 10 kr. om måneden, det første år. Derefter stiger prisen til ca. 30 kr. Men de penge skulle jo hurtigt være tjent ind igen.

Design af hjemmeside

Det vil jeg ikke skrive så meget om, da der ligger et hav af forskellige guider på nettet. Men jeg vil anbefale dig at benytte et CMS, som f.eks WordPress. WordPress er gratis og super nemt at arbejde i. Der findes et hav af gratis temaer og plugins, så du hurtigt og nemt kan få en fin hjemmeside på benene.

Søgeordsanalyse

Nu skal du i gang med at planlægge hvilke artikler du skal skrive. Det gøres ved at finde frem til emner indenfor den valgte niche. Og det skal være emner som har en del søgninger.

Der findes flere forskellige værktøjer på nettet til at lave den slags analyser. Desværre koster de gode af dem penge. Men et tool som https://searchvolume.io/ er gratis og virker ganske fint. Dog får man kun søgninger, og ikke forskelige søgeordsidéer. Men hvis man kombinere det med https://keywordtool.io/, som giver dig forskellige søgeord, så er du godt kørende.

Første gang man skal lave en søgeordsanalyse, kan det godt være svært at finde på idéer til søgeord, men jeg vil kort komme med nogle eksempler.

Hovedemne: Forsikringer. Underemner: Husforsikring, Indboforsikring, bilforsikring osv.

Hovedemne: Biler. Underemner: Brugte biler, Billige biler, legetøjsbiler osv.

Hovedemne: Hvidevarer. Underemner: Køleskab, Frysere, Opvaskemaskiner osv.

Jeg tror du har fået budskabet nu. Men det er vigtigt at få lavet den analyse, eller er der stor chance for at projektet dør.

Tekstindhold

Nu har du fundet en masse gode idéer til artikler der skal skrives. Og så er det bare at gå i gang. Vil man ikke selv skrive teksterne, kan man hyrer en tekstforfatter. Her kan man f.eks slå en opgave op på Alfabeto.dk, hvor tekstforfatterne kan byde på den. Typisk ligger prisen på 35-55 øre per ord.

Søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering Det er nok den vigtigste del. Din hjemmeside skulle jo gerne kunne finde i Google, og det sker ikke automatisk. Der skal arbejdes hårdt på det. Søgemaskineoptimering består af mange ting, men nogen af de ting du selv kan arbejde med, er:

 •  Gode lange tekster
 •  Gode titler og overskrifter
 •  Hastighed på din hjemmeside
 •  Skaffe links fra andre hjemmesider

Søgemaskineoptimering er ikke noget man bare lige laver på en halv time – det tager lang tid, og stopper aldrig.

Du kan læse meget mere om Søgemaskineoptimering her.

Affiliate Netværk - Hvad er det?

Et affiliate netværk er en virksomhed, som står for alt det praktiske og kedelige arbejde i baggrunden. Netværket er dem som indgår aftale med forskellige webshop og firmaer (annoncører), som gerne vil købe trafik af affiliates.

Netværket sørger blandt andet for:

 •  Tracking af salg og leads
 •  Fakturering af annoncører
 •  Betaling til dig

Det er de 3 vigtigste ting. Men de laver mange andre ting, som gør at du bare skal sørge for at skaffe trafik og kliks.

Affiliate Netværk i Danmark

Der findes flere netværk til den danske marked. Jeg vil nævne de største og mest brugte:

 •  Partner-ads (Hovedsageligt webshops)
 •  Adservice (Mange annoncører indenfor låne- og mobilbranchen)

Der findes flere andre, men dem har jeg ikke rigtig erfaring med.

Det koster ikke noget at tilmelde sig et netværk, så jeg anbefaler at man tilmelder sig til minimum de 3 jeg nævner. På den måde kan man plukke de affiliate programmer ud, som har relevans for sin hjemmeside.

Kan man leve af Affiliate Marketing?

Kan man leve af Affiliate Marketing?Om man kan leve af indtægten fra affiliate marketing, afhænger af hvor dygtig du er og hvor meget du skal tjene for at kunne leve af det.

Små hobby-projekter kan tjene fra 0 kr. og op til nogle få tusind kroner. Men er man lidt seriøs, finder den rigtige niche og arbejder hårdt, så der bestemt mulighed for at tjene en godt skilling.

Jeg har været i affiliate-branchen i 6-7 år nu, og jeg kender til flere som lever af det. Måske ikke af en enkelt hjemmeside, men så har man lavet flere forskellige. Personligt  driver jeg selv 15-20 forskellige affiliate-sider, hvor den ene tjener 25-35.000 kr. om måneden. Men jeg kender jeg til flere i Danmark, som tjener over 100.000 kr. hver måned.

Tager man til udlandet, eller fokusere man på udlandet, så er det helt andre beløb vi snakker. Jeg har følger flere udenlandske affiliates, som tjener styrtende med penge. Tag f.eks en person som Pat Flynn. Han tjener over 2 mio dollars om året – hovedsageligt på affiliate marketing. Og der findes mange andre rundt omkring.

Så ja, det er bestemt muligt at leve af affiliate marketing.

Skal man betale skat af sin affiliate intægt?

Det korte og kedelige svar er, JA. Du skal beskattes efter almindelig dansk lovgivning.

MEN… Lige som med alle andre virksomheder, så har man udgifter som skal trækkes fra. Derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i reglerne, da det kan koste dig dyrt, hvis du laver rod i det. Du kan risikere at betale for meget i skat, hvis du ikke trækker alt fra, som kan trækkes fra. På den anden side kan du også få en ekstraregning fra SKAT, hvis du får trukket for meget fra.

En enkelt hjemmeside kan man sagtens stå for, rent regnskabsmæssigt – men driver man flere og får en pæn indtjening, så er pengene til en revisor givet godt ud.