skip to Main Content

Sådan undgår du bankens negative renter

Størstedelen af landets banker har indført negativ rente, hvilket betyder at det nu koster dig penge at spare op. Grænsen for hvornår du skal betale renter er forskellig fra bank til bank. Senest har Danske Bank meldt ud at fra d. 1. januar 2021 skal der betales renter for beløb større end 250.000 kr.

Ønsker du ikke betale renter af din opsparing, er flere forskellige ting du kan gøre:

Konti i online banker

De findes flere online banker, hvor du gratis kan oprette en konto. Her er der som regel også negative renter på beløb over 250.000 kr. Men hvis man opretter en konto flere steder og kun indsætter 250.000 kr., så kan man have flere penge stående og stadig slippe for renterne.

Invester dine penge

Tør du tage lidt risici og muligvis tjene fornuftige penge, kan du investere nogen af dine penge i aktier, valuta, e.lign. Vælger man at investere sin penge i store anerkendte virksomheder, så er man næsten garanteret et afkast. Historisk set stiger alle aktier over en årrække, så hvis du ikke står og skal bruge pengene før om nogle år, så er aktier eller investeringsfonde den fornuftige løsning.

Indfri gæld

Den mest fornuftige løsning på at undgå negative renter, er at indfri gæld, hvis man en sådan. Renterne på lån kan være utrolig høje, alt efter hvilken type lån det er. Men har man dumme kviklån, vil den bedste og billigste løsning være at få betalt disse lån ud. har man lån med lav rente, som f.eks realkreditlån, kan det oftest bedste betale sig at investere sine penge.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *